Islam.md

Призыв и Наставление в Республике Молдова

 
Templates

Font Size

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel

72 DE VIRGINE IN PARADIS PENTRU TERORISTI?

  • PDF

 

Alhamdulillahi Rabbil ‘Alamin!

Una dintre rasplatile Paradisului mentionate in Coran se refera la “fecioare pure” promise pentru dreptcredinciosi. Aceste pasaje au fost folosite in mod gresit pentru a defaima Islamul,  calificandu-o ca o religie a dorintelor.
Ca Musulmani, trebuie sa le intelegem in primul rand pentru beneficiul nostru, precum si pentru a fi capabili sa raspundem ne-Musulmanilor daca aduc in discutie aceste Versete.

Allah a promis dreptcredinciosilor, barbati si femei care au fost casatoriti in aceasta lume ca ei vor fi reuniti si isi vor gasi fericirea spirituala impreuna in Paradis.

Allah ne spune:
“Ei impreuna cu soatele lor la umbra, vor fi rezemati pe divanuri.” Coran 36:56

Dar ce se intampla cu barbatii sau femeile care nu au fost casatoriti in aceasta viata?

In Paradis vor fi barbati care nu au fost casatoriti in aceasta viata, iar acei barbati vor avea sotii dintre hur al-‘iyn si sotii dintre femeile acestei lumi, daca vor dori. Nu vor fi oameni singuri in Paradis. Iar dintre placerile Paradisului face parte si mariajul. [Majmoo’ Fataawa al-Shaykh Ibn ‘Uthaymeen, 2/52, 2/53]

Allah ne spune:

Noi le-am creat pe ele (fecioare) desavarsite. Si le-am facut pe ele neprihanite. Iubind (numai pe sotii lor) si toate (egale) in varsta. Pentru oamenii mainii drepte.” Coran 56:35-38

Primii comentatori au spus ca au fost doua moduri de intelegere a acestor versete:’femeile neprihanite’ sunt femeile dreptcredincioase care sunt inviate intr-o tinerete si frumusete perpetua in Paradis, sau ele sunt companionele ce au fost create pentru cei care nu au avut sotii.
Al-Hasan a spus: Ele sunt femeile batrane pe care Allah le-a facut intr-o noua creatie.
Abu Huraira a spus: Ele nu sunt dintre femeile din aceasta lume. [Tafsir Ar-Razi]

Totusi trebuie reamintit pe scurt ca femeia credincioasa ce a fost binecuvantata cu Paradisul va fi mai inalta in statut si mult mai frumoasa decat hoor al-‘iyn si asta deoarece femeile din aceasta lume care intra in Paradis, intra ca rasplata pentru faptele lor bune si staduinta lor din aceasta lume si ca o onoare din partea lui Allah, in timp ce hoor al-‘iyn fac parte dintre deliciile Paradisului, si au fost create doar pentru a fi rasplata pentru barbatii credinciosi. Este o mare diferenta intre cel care intra in Paradis ca rasplata pentru faptele sale si cel/cea care a fost creat/creata ca rasplata pentru cei care au implinit fapte bune. [Fataawa Noor ‘ala al-Darb]

Este important sa intelegem ca realitatile Paradisului nu se compara cu experienta noastra din aceasta lume. “Mariajul” cu “virgine” nu va fi ca mariajul nostru de pe pamant. De fapt, toate descrierile Paradisului, care folosesc limbajul familiar experientei pe care o traim pe pamant, sunt limitate de incapacitatea cuvintelor care nu pot descrie realitatea Paradisului.

Abu Huraira a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Allah a spus:’Am pregatit pentru slujitorii Mei cei dreptcredinciosi ceea ce niciun ochi nu a vazut, nicio ureche nu a auzit si nicio inima nu a perceput’. Profetul salAllahu aleihi wa sallam a recitat Versetul:”Dar niciun suflet nu stie ce-i este ascuns (ce-i este pregatit) ca bucurie, drept rasplata pentru ceea ce au savarsit (faptele bune pe care le-a implinit in aceasta lume).”(32:17)
[Sahih Bukhari 3072]

De exemplu, noi folosim “auzul” pentru a descrie un atribut al lui Allah, cu toate ca auzul Divin este perfect si infinit, spre deosebire de auzul nostru limitat asa cum il intelegem noi. Asemanator, “ mancatul”, “bautul” si “mariajul” din Paradis sunt similare doar ca denumire si nu ca realitate.
A aplica conceptiile lumesti despre mariaj si dorinte cu starea spirituala din Paradis, ne fac sa pierdem intelesul adevarat.

Fiecare persoana in Paradis va fi intr-o stare de stralucire spirituala in care vechile experiente lumesti precum dorintele, invidia, boala si anxietatea nu vor mai exista vreodata. Orice nemultumire va fi indepartata din inimile lor si ei vor trai in fericire pentru eternitate, primind tot ce isi vor dori si chiar mai mult.

Ei vor avea in ea (Gradina Vesniciei) ceea ce doresc si vesnic vor salaslui acolo, o promisiune ceruta Domnului tau (care treuie sa fie implinita).” Coran 25:16

Totusi, aceasta intelegere a fost pierduta din cauza unor actiuni extremiste care au distorsionat conceptual de martiriu.
O relatare Profetica inteleasa gresit in care se promite martirilor ucisi in batalie ca vor fi rasplatiti cu fecioare in Paradis.

Al-Miqdam a relatat:”Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:’Sunt sase rasplati la Allah pentru martir. El este iertat cu prima picatura de sange care cade, i se arata locul sau in Paradis, el este protejat de pedeapsa mormantului, el este protejat de cea mai mare teroare (Ziua Judecatii), o coroana a demnitatii este plasata pe capul sau si rubinele ei sunt mai bune decat intreaga lume si tot ce este in ea, si el este casatorit cu 72 de sotii dintre fecioarele Paradisului, si el poate mijloci pentru 70 dintre rudele sale apropiate.”
[ Sunan At-Tirmidhi 1663, Sahih]

Scopul acestei relatari este de a incuraja vitejia pentru cei care lupta pentru apararea unei cauze juste si pentru protejarea nevinovatilor. Soldatilor li se spune despre rasplata din Paradis pentru a le usura inima in ce priveste meritul sacrificiului lor si ca orice placere lumeasca de care nu au avut parte in cazul in care vor muri, nu trebuie sa o regrete.
Multi dintre barbati poate nu au avut sansa unei casatorii, si ei vor trebui sa lupte pentru apararea comunitatii. Ei pot fi tentati sa comita adulter sau sa aiba un comportament neadecvat, gandindu-se ca poate vor pierde aceste placeri daca vor muri, astfel ca, aceasta relatare are menirea de a-i asigura ca vor fi casatoriti in Paradis pentru a se retine de la dorinte sexuale in aceasta lume.
Din toate acestea, trebuie sa intelegem ca promisiunea fecioarelor si a servitorilor din Paradis este o descriere limitata a unui adevar spiritual care este dincolo de intelegerea din aceasta lume.
Unii vor continua sa denigreze Islamul din cauza inabilitatii sau refuzului de a intelege, dar asta nu ne va descuraja in credinta noastra si in lupta pentru cunoasterea adevarului.

Nu putem completa acest subiect daca nu vom raspunde la intrebarea:

SUNT ATENTATELE SINUGICASE SI OPERATIUNILE ‘MARTIRIU’ PERMISE IN ISLAM?

Fara indoiala ca atentatele sinugicase sunt INTERZISE indiferent de situatie, deoarece implica distrugerea deliberata a unei vieti si de cele mai multe ori implica uciderea altor oameni nevinovati!
Sinuciderea este categoric interzisa in Islam in cei mai duri termeni.
Allah spune:
“..Si nu va ucideti voi insiva. Allah este Indurator [Rahim] cu voi.” Coran 4:29

Abu Huraira a relatat ca Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam a spus:”Oricine se omoara cu un fier, atunci fierul sau va fi in mana sa, penetrandu-i stomacul in Focul Iadului in care va locui vesnic. Oricine bea otrava si se omoara, va bea din ea in Focul Iadului in care va locui vesnic. Oricine se arunca de pe un munte si se omoara, va fi aruncat in Focul Iadului si va locui in el vesnic.” [Sahih Muslim 109]

A fost un barbat dintre cei dinaintea voastra care a avut o rana. El era in asa intr-un chin incat a luat un cutit si si-a taiat mana cu el, iar sangele nu s-a oprit pana cand nu a murit. Allah Preainaltul a spus:’Slujitorul Meu mi-a luat-o inainte, asa ca am interzis Paradisul pentru el.”
[ Sahih Bukhari 3276]

Abu Huraira a relatat:”Am fost la batalia de la Khaibar alaturi de Mesagerul lui Allah salAllahu aleihi wa sallam. El a spus in legatura cu un barbat ce a pretins ca este Musulman si mai apoi s-a sinucis:’El este dintre oamenii Iadului.”
[Sahih Bukhari 2897]

Pentru cei care considera aceste actiuni ca fiind “operatiuni martiriu” si care declara ca cei care fac astfel sunt “martiri” in Paradis, nu au niciun drept si nicio dovada pentru asta.
Al-Bukhari a scris un capitol in Sahihul sau intitulat “Nu spune ca cutare si cutare este martir’, in care a relatat urmatorul hadis:
Abu Huraira a relatat:”Profetul salAllahu aleihi wa salam a spus:”Allah stie cel mai bine cine se lupta in cauza Sa, si Allah stie cel mai bine cine este ranit in cauza Sa.” [Sahih Bukhari 2742]

Mai mult, nu este corect pentru un Musulman sa afirme ca o anumita persoana este martir sau nu, deoarece acesta este un drept care-I apartine numai lui Allah Singur.

Mai mult, atacurile sinucigase in cele mai multe cazuri implica si uciderea oamenilor nevinovati, care este crima si terorism deopotriva, care sunt interzise in islam.
Trebuie notat si faptul ca, Musulmanii inocenti si civilii sunt principalele victime ale terorismului care sunt intreprinse de anumite grupari extremiste.

In concluzie, atacururile sinucigase cu bomba sau asa numitele “operatiuni martiriu” sunt INTERZISE in Islam deoarece implica dubla crima, aceea de sinucidere si terorism. Cei care fac asemenea acte nu pot fi numiti martiri si nu li se poate permite Paradisul.

Ceea ce inseamna martir din punct de vedere Islamic nu este ceea ce media de cele mai multe ori exemplifica, si anume sa mori comitand un act de terorism. Aceasta nu este altceva decat propaganda. Terorismul nu-si are locul in Islam, iar invatatii Islamului au condamnat si condamna fara echivoc in cel mai aspru mod din nou si din nou.
Conceptul de martiriu, atunci cand este inteles corect este ceva ce tine de un lucru nobil ce reprezinta supremul sacrificiu pe care cineva poate sa-l faca pentru a-L sluji pe Creatorul sau pentru o cauza dreapta.

In ce priveste rasplata Paradisului, oamenii pot fi inclinati catre diversele placeri ale Paradisului, asa cum le putem intelege cu mintea noastra de acum.
Dar peste toate acestea este una care le intrece pe toate, rasplata magnifica care ne va face sa uitam de toate celelalte si anume, ceea ce este confirmat atat in Coran cat si in hadisuri Profetice, Allah Subhanahu wa Ta’ala va oferi oamenilor Paradisului viziunea beatifică a Chipului Său Nobil – vălul va fi ridicat, iar ei vor privi la esenta Lui într-un mod pe care nu-l putem înțelege.
Pentru cei mai multi dintre credinciosi, aceasta rasplata este telul lor si ei nu cauta nimic altceva, deoarece aceasta este fericirea suprema!

Profetul nostru salAllahu aleihi wa sallam ne-a spus intr-un superb hadis ca Allah Preainaltul va spune oamenilor Paradisului:”O oameni ai Paradisului!”, la care ei vor raspunde :’La serviciul si placerea Ta, tot binele este in mainile Tale!”. El ii va intreba:’Sunteti multumiti?’ Ei vor spune:’O Doamne, cum am putea sa nu fim multumiti, cand Tu ne-ai daruit noua ceea ce Tu nu ai daruit nimanui altcuiva din Creatia Ta?’. Atunci El va spune:’Nu v-ar placea va Eu sa va dau ceva mai bun decat asta?’ Ei vor raspunde:’O Doamne, ce poate fi mai bun decat asta?’ Si El va spune:’Voi face ca Placerea Mea sa coboare asupra voastra, si niciodata nu voi mai fi nemultumit de voi.” [Bukhari, Muslim]

[Sursa:FaithinAllah]

 

You are here